Diabetes Mellitus
De zorg rondom Diabetes Mellitus type 2 richt zich op het voorkomen en behandelen van diabetes type 2 door risicofactoren op te sporen en te behandelen.
Welke zorg mag u verwachten?
U komt op het spreekuur bij uw praktijkondersteuner en/of huisarts..
De praktijkondersteuner informeert u over wat diabetes type 2 inhoudt en de risicofactoren die op u van toepassing zijn.
Samen bekijkt u op welke manier u uw leefstijl kunt aanpassen en op welke manier u zelf kunt en wilt bijdragen aan een goede gezondheid. De doelen die u samen stelt worden vastgelegd.
Daarnaast vinden de volgende onderzoeken en consulten plaats:
- Controle van uw bloedsuiker, aangevuld met lichamelijk onderzoek, evaluatie van uw klachten en begeleiding rondom medicatie en/of insulinetherapie.
- Minimaal jaarlijks uitgebreid bloedonderzoek in het laboratorium en voetonderzoek waar bij aandacht is voor de doorbloeding en zenuwvoorziening in de voeten.
- Een fundusfoto (foto van de ogen). Diabetes kan het netvlies beschadigen, daarom wordt er minimaal eens per drie jaar een foto van het netvlies van uw ogen gemaakt
Met welke zorgverleners heeft u contact?
Buiten uw huisarts en de praktijkondersteuner kunnen de volgende zorgverleners een rol spelen in uw begeleiding:
- Doktersassistente: uw eerste aanspreekpunt bij het maken van afspraken.Daarnaast voert zij metingen uit van bijvoorbeeld bloeddruk, gewicht en glucose.
- Apotheek: bewaakt en levert uw medicijnen en geeft uitleg hierover.
- Leefstijlcoach: ondersteunt u bij het werken aan een gezonde(re)leefstijl.
- Diëtist: bepaalt samen met u welk voedingspatroon uw gezondheid hetbeste ondersteunt.
- Optometrist: maakt een foto van het netvlies van uw ogen.
- Podotherapeut:bij voetafwijkingen onderzoekt en behandelt deze de voeten en verwijst u eventueel door naar een medisch pedicure.
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Klik dan op onderstaande button.
Terug naar overzicht